1- یرای تهیه آبنبات بجنوردی ابتدا شکر در آب ریخته میشود.
2- سپس به آن حرارت داده میشود تا محلول غلیظ و فوق اشباعی از آن بدست آید. (برخی افزودنیها همچون شیره خرما لازم است که در این مرحله اضافه شوند)
3- مواد روی صفحهی آهنی بزرگی که دارای خنک کننده است پهن میشود.
4- بعد از اینکه مواد شکر پنیر بجنوردی کمی خنک شد، با توجه به نوع آبنبات، افزودنیهای طبیعی ممتاز همچون مغز پسته و گردو، پودر مغز لیمو امانی ، هل اکبر بنفش و … روی آن پاشیده و پهن میگردد. سپس با کاردک تا حدودی آن را به هم میزنیم تا کمی مخلوط شوند.
5- بعد این مخلوط را کمی با دست کشیده و روی بازوهای دستگاه سفید کن آویزان میکنیم.
6- این دستگاه با بازوهایی که دارد مخلوط را مدام میکشد و ورز میدهد. در اثر این کار حبابهای ریزی داخل خمیر بوجود میآید و به مرور رنگش از نباتی رنگ به سفید (و رنگ افزودنی مورد نظر) تبدیل شده و حجم میگیرد. این فرایند در واقع باعث نرم و ترد شدن شکر پنیر بجنوردی نیز میشود پس باید به خوبی و با حوصله و سرعت مناسب انجام شود.
7- سپس خمیر شکر پنیر بجنوردی که حالا حسابی حجم گرفته است قطعه بندی نموده و در ورودی دستگاه قالب گذاشته و آبنبات ها را قالب میزنیم.
8- آنگاه شکر پنیرهای بهم چسبیده را که از آنطرف دستگاه خارج شدهاند را پهن نموده تا سرد شوند. بعد آنها را تکان میدیم تا از هم جدا شوند.
9- مجدداً شکر پنیر ها را در تابهی گردان میریزیم و ضمن دادن حرارت ملایم، مقداری شیرهی نبات نیز به آن اضافه میکنیم تا لبه های اضافی آبنبات ها ساییده و شکر پنیر نرم شود. (در این مرحله برخی از افزودنیها همچون کنجد و یا کاکائو که لازم است بر روی آبنبات بجنوردی قرار گیرد نیز اضافه میشود)
10- مجدداً شکر پنیر ها را کمی استراحت میدهیم تا هوا خورده و خنک شوند.
11- در نهایت آنها را بسته بندی مینماییم.